Setmanari El Iris del 4 de juny de 1949

Alumnes de preparatòria del curs 1943-44 a Calós, amb Don Gustavo, el director Pablo Baraut i el mestre Lluís Casasnovas. foto Arxiu família d’Antoni Orell

El Setmanari El Iris del 4 de juny de 1949, obria la portada amb les noces d’or del Col·legi Salesià amb un titular a 4 columnes on es deia “Grandiosa solemnitat revestiren tots els actes celebrats per a commemorar les Noces d’Or del nostre Col·legi Salesià”, i es parlava de la gran festa popular al Santuari de Maria Auxiliadora i de cadascun dels nombrosos actes celebrats. També a la portada s’informava de l’homenatge popular a Don Gustavo i el seu nomenament com a Fill Il·lustre de Ciutadella.

A petició del Mestre Major del Gremi Local d’Hostaleria i  Similars, Joan Mestres Pujol, havia presentat un instància a l’Ajuntament on demanava que amb motiu de les festes de Sant Joan era costum establir expenedories mòbils de venda de licors i refrescos als carrers on es fa el Caragol, sense que els titulars dels mateixos estiguessin donats d’alta, cosa que perjudicava als associats del Gremi, tot suplicant que no s’autoritzessin més aquestes expenedories, “si no estan matriculats legalment i paguin els corresponents impostos”. El Ple ho va acordar per unanimitat.

La Capella Davídica es sumava als actes de les Noces d’Or dels Salesians amb un selecte concert amb obres de Berchem, Palestrina, Bach, Goicoechea i Millet. La solista Uris va interpretar el Cant dels Ocells, de Millet, i va rebre una gran ovació, que l’obligà a cantar les peces Sota l’Olm, de Motrera.

Ciutadella celebrava Cincogema el 5 de juny, i la Companyia de Maria celebrava el Dia de l’Alumna.

El restaurant Xuroy, a Cala Alcaufar, anunciava la seva reobertura el 26 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.