El Senat aprova la paralització de la torre de control Virtual de l’aeroport de Menorca i la construcció d’una física El ple de la cambra alta aprova una esmena del senador per Menorca, Cristóbal Marqués, que demanava la paralització del projecte.

El Senador per Menorca, Cristóbal Marqués, ha aconseguit introduir en el ple del Senat la proposta d’acord del Partit Popular de paralitzar la torre de control virtual i la construcció urgent d’una torre de control física a l’Aeroport de Menorca.

La proposta ha estat introduïda com a esmena a una moció de l’agrupació El Hierro – Coalició Canària, en la qual demanaven ampliar el servei de control ATC, eliminant el sistema AFIS en l’aeroport del Hierro.

Marquès ha defensat en la sessió plenària “un front comú amb els senadors de les illes del Hierro i la Gomera, les tres illes comparteixen problemes en els seus aeroports amb un mateix denominador comú: que el ministre Puente no escolta a les illes, no escolta les administracions locals, i ni tan sols escolta al seu propi partit a les Balears i Canàries”.

Javier Armas, senador del Hierro, ha mostrat la seva sorpresa per la intenció que AENA pretengui posar una torre de control virtual en un aeroport com el de Menorca, amb 4 milions de passatgers. També ha compartit les paraules del senador per Menorca, afirmant que el ministre Puente no escolta a les illes.

Marquès ha criticat que el PSOE no hagi donat suport a la proposta, fent èmfasis en els seus continus canvis d’opinió “el PSOE vota a favor a les Balears i Menorca a paralitzar la torre de control virtual, fa una setmana el ministre Puente va dir clarament que el Govern no aturaria el projecte, i avui s’han abstingut a la proposta de paralització, que va ser votada a favor a balears. Una traïció dels senadors del PSOE Balears a Menorca”.

Marquès ha dit que “si la setmana passada demanàvem al ministre Puente ser escoltats, avui demanem explicacions als senadors del Partit Socialista de Balears sobre per què voten una cosa a les illes i un altre a Madrid”.

A més, considera que el PSIB-PSOE, concretament les dirigents socialistes a les Balears i Menorca, Francina Armengol i Susana Mora, haurien d’explicar de manera transparent el perquè d’aquests canvis de vot.

El senador per Menorca ha agraït la col·laboració dels senadors del Hierro, Javier Armas, de la Gomera, Fabián Chinea, tots d’agrupacions independents que formen Coalició Canària, així com del company del PP Canàries, Emilio Navarro, per a continuar presentant iniciatives de manera conjunta i paralitzar les intencions d’AENA a les diferents illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.