Les festes ja són aquí Arxiu d'Imatge i So de Menorca

Fotografia: Autor desconegut. Col·lecció Antoni Picó Vivó. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM. Positiu en paper. Monocrom.

Arriba l’estiu i ja ens preparam per a les festes. Aquest mes de juny comença el calendari de festes amb les festes de Sant Joan. Tot i que les nostres festes mantenguin l’esperit i els costums de sempre moltes coses han canviat.

Aquesta fotografia, recollida per Antoni Picó en un dels seus àlbums de fotografies i postals, és una bona prova dels canvis que s’han produït a les festes de Sant Joan. Per començar, veim el públic a la vorera de la plaça des Born, ben mudada, observant la festa, però no participant-hi de la mateixa manera que es fa ara. Segurament és difícil fer una foto com aquesta avui, sense gent al voltant de cavall.

Tot i que el vestuari del cavaller i els adornaments del cavall s’assemblen bastant, crida l’atenció la buldrafa. Avui es duen un poc diferents.

I, finalment, crida l’atenció l’edifici del fons, la Casa Cabrisas Sastre, un edifici que va canviar la fisonomia i, finalment, es va convertir en l’actual edifici de Correus.

Recordau que si teniu alguna informació sobre aquesta fotografia ens agradaria molt que ens la faceu arribar per a poder completar les dades de catalogació. Us podeu posar en contacte amb l’Arxiu passant pel Camí des Castell de Maó, telefonant al 971 368 104 o enviant un correu electrònic a arxiuimatgeiso@cime.es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.