Cultura participa en una línia d’ajudes de 120.000 euros per a projectes que promoguin la diversitat cultural i lingüística de l’Euroregió Pirineus Mediterrània La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports aportarà 40.000 euros a aquesta convocatòria de projectes de promoció de la diversitat cultural i lingüística euroregional i l'accés a la cultura universal

La Direcció General de Cultura aportarà 40.000 euros a la subvenció de 120.000 euros presentada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània destinada a donar suport a projectes que es desenvolupin al territori de l’Euroregió i que s’incloguin en el marc dels objectius i les prioritats del seu full de ruta 2030 que preveu promoure la diversitat cultural i lingüística euroregional i l’accés a la cultura universal.

Aquesta acció de l’Euroregió és finançada, a parts iguals, per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Cultura; la Direcció de Relacions Europees i Internacionals de la Regió d’Occitània, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’Euroregió, en aquesta convocatòria, prioritza els projectes que fomentin algun dels següents eixos temàtics: transició de la cultura cap al món digital, ús de la cultura com a eina d’inclusió social, inclusió dels valors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i del Pacte Verd Europeu, pràctica i intercanvis entre els joves professionals al voltant de les llengües i cultures euroregionals, i activitats adreçades al desenvolupament del públic jove.

La contribució financera de l’Euroregió es materialitza mitjançant una subvenció que no podrà superar el 60% del cost total del projecte presentat al pla de finançament de la sol·licitud completa. L’import  de la subvenció atorgada serà de màxim 20.000 euros per projecte seleccionat. Els projectes euroregionals tindran una durada mínima de 12 mesos i una durada màxima de 24 mesos. Són elegibles les entitats amb seu a Catalunya, a les Illes Balears i a Occitània. Els projectes han d’associar com a mínim tres entitats, una per territori membre.

El Govern de les Illes Balears és membre fundador de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, creada l’octubre de 2004 juntament amb la Generalitat de Catalunya i les regions franceses de Midi Pyrénées i Languedoc-Roussillon (que actualment formen una sola regió, Occitània Pirineus Mediterrània).

En el període 2025-2027 la presidència rotativa de l’Euroregió l’assumirà el Govern de les Illes Balears. En aquest sentit, la directora general de Cultura, Ricarda Vicens, explica que el Govern apostarà per «dur a terme una gran celebració, involucrant als joves a participar en mostres del patrimoni immaterial cultural i tradicions populars de cada una de les illes, juntament amb una convidada a participar en la mostra també a Catalunya i Occitània. La idea principal és forjar aliances i involucrar als joves que formen part de l’Euroregió, amb la finalitat de crear una xarxa cultural més viva i dinàmica».

L’Euroregió Pirineus Mediterrània vol ser un espai de col·laboració entre les tres regions que l’integren (Balears, Catalunya i Occitània) per fomentar la cooperació cultural entre regions amb vincles culturals i lingüístics comuns i per impulsar projectes culturals de participació d’agents culturals conjunts de les tres regions.

Les sol·licituds es poden presentar al web de l’Euroregió fins dia 3 de setembre de 2024 a les 17 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.