Menorca participa al ‘Food Film Menu 2024’ amb tres projectes L'esdeveniment, organitzat per l'IGCAT, seleccionarà un màxim de deu pel·lícules i donarà a conèixer els guanyadors al setembre

Menorca estarà present en el ‘Food Film Menu 2024’. Un dels punts més en pujada en els últims anys, la gastronomia menorquina, tindrà quota de protagonisme en el concurs de curtmetratges organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) amb tres propostes que representaran Menorca Regió Europea de Gastronomia.

L’objectiu de l’esdeveniment és promoure pràctiques sostenibles, productes i receptes locals i tradicionals relacionades amb la gastronomia de cada regió i per això l’IGCAT elegirà, a través d’un jurat internacional d’experts les 10 millors pel·lícules i premiarà al Millor Director Jove. Durant el mes de setembre es farà públic el nom de les pel·lícules reconegudes i s’iniciarà una votació en línia a les xarxes socials d’IGCAT perquè el públic triï les seves propostes favorites.

Per al 2024, l’illa comptarà amb tres projeccions, dues que s’impulsen des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i una altra que es fa des de l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca. D’una banda, la productora Empatic presenta ‘Origin’ un curtmetratge amb guió de Lluís Illescas sobre una nena que creix cuinant amb la seva àvia fins a convertir-se en una xef que viatja pel món buscant sense sort un sabor únic, fins que, en el seu retorn a Menorca, s’adona que aquesta màgia està en les receptes de la seva àvia. Aquesta projecció compta amb el finançament de la Unió Europea – Next Generation EU.

L’altra proposta que impulsa la Fundació Foment del Turisme la signa l’agència BeCreative i és la carta de presentació de la cuinera Cristina Pons Benavides com a representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022 en els European Young Awards on va ser segona.

La tercera opció menorquina la presenta l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca, es diu ‘Atemporal’ i està produïda, també, per Talaiot Estudis, amb el guió de Jaume Gomila, Aleix Pinadella i Gerard Dols. És un curtmetratge de caràcter experimental que parla del passat, el present i el futur de la gastronomia menorquina amb el testimoni de tres cuineres de tres generacions diferents a través de la preparació de tres plats propis de l’Illa.

Menorca té experiència en aquests premis ja que el 2023 el curt ‘Segones oportunitats’ de Laura Treserras i Gilbert González, de la productora Bendito Films es va endur la victòria en la categoria d’Innovació, Creativitat i Oportunitats laborals, mentre que el 2022 la proposta ‘Sa caseta de vorera’, també de Gilbert González i Bendito Films, va ser premiada en la categoria Joves agricultors i pescadors. La mateixa productora, el 2021, va aconseguir el premi a Millor Peça Audiovisual Europea amb ‘A Food and Love Story’.

A més, el 2020 Menorca va ser premiada a través de la proposta ‘La cuina de Sant Joan’, guanyadora de la categoria Experiències gastronòmiques per als visitants’ mentre que el curt ‘Maonesa, la salsa universal’ es va endur el triomf en la categoria Rutes Històriques de Gastronomia, així com el tercer premi absolut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.