Inaugurada l’exposició ”Light & Cloth” de Baruc Corazón al Convent de Sant Diego

Aquest divendres vespre, s’ha inaugurat l’exposició ‘’Light & Cloth’’ del reconegut artista madrileny Baruc Corazón. Per aquesta exposició, Baruc ha creat tota una experiència artística única a les Illes Balears, gràcies a l’excel·lent combinació de les pintures de ombres i el seu espai d’exposició, el claustre del Convent de Sant Diego, en el que es coneix com la instal·lació ‘’Pou de Llum’’.

A “Light and Cloth” l’artista exposa el seu treball amb la llum i l’ombra, simbolitzades en la metàfora visual del llum de vidres i el pou situat a l’espai central, al voltant del qual s’exposen les pintures d’ombres que són en realitat pintures de llum.

L’exposició mostra el resultat del mètode “shadow painting” creat per l’artista: els objectes projecten ombres, i Baruc se submergeix en les ombres per a generar un procés creatiu mitjançant el qual de l’ombra emergeix la llum, de la llum el color, i de tot això, la forma.

El pintor ha volgut intervenir en l’espai del Pati de Sa Lluna per a recuperar la tradició narrativa del que va ser un claustre conventual (tal com mostren encara les restes de les grisalles), i la vitalitat creativa que va propulsar l’espai com Pati de Sa Lluna en els anys setanta, quan va estar habitat per artistes i artesans.

Baruc ha sentit la necessitat de dotar a aquest espai del protagonisme que li correspon i recuperar el recorregut narratiu per al qual va ser creat. L’espai transmet, a més la vibrant energia d’un pati on es van intercanviar tot tipus d’objectes, gustos, obres. Un lloc que ha estat testimoni de la història d’Alaior.

Dins dels arcs s’estableix un recorregut per les obres, que dialoguen entre si. En el centre del pati, el pou es conforma com a metàfora visual: en el lloc on sol estar la galleda per a recollir l’aigua, ens trobem amb el llum de vidres que recull la llum. Totes les obres exposades han emanat d’aquest llum-canelobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.