El primer espectacle de Pedra Viva de la tretzena edició Pedra Viva s’estrena amb un espectacle a la Pedrera Hort des Milord

Comencem l’edició aquest divendres 5 de juliol a les 20h amb un espectacle a la bellísima pedrera subterrània d’Hort des Milord, a Es Castell. Duo Ruut, una proposta minimalista i innovadora que ens deixarà “de pedra”. Una vegada més, fidels a la investigació, fidels a descobrir noves sonoritats i instruments curiosos i acollir-los en el nostre programa.

Duo Ruut és una intersecció entre dues amigues, però músics d’un fons i un gust bastant diferents. Després d’inspirar-se en el folklore dels seus avantpassats, el 2017, Katariina Kivi i Ann-Lisett Rebane es van trobar assegudes juntes, sostenint una cítara estoniana, un instrument que els ofereix moltes opcions per inventar i dominar noves tècniques. Inspirant-se en les tradicions de la seva herència estoniana, obtenen influència tant de les creences de diferents cultures com de la seva pròpia composició emotiva i contemporània.

Fitxa tècnica
Katariina Kivi, veu i cítara estoniana
Anna-Lisett Rebane, veu i cítara estoniana

Durant un curt període de temps Duo Ruut ja ha recorregut Europa, Uzbekistan i Japó (Celtic Connections, ESNS, Womex, Trans Musicales, Tallinn Music Week, Sharq Taronalari, Jazzkaar etc). Durant els últims dos anys han actuat en més de 20 països d’arreu del món: Alemanya, França, Hongria, Eslovàquia, Àustria, Noruega, Itàlia, Bèlgica, Irlanda, Letònia, Països Baixos, Suècia, Portugal, Japó, Lituània, Finlàndia, Estònia, etc. La seva música ha estat recolzada per mitjans internacionals com MOJO, KEXP, Le Monde, The Arts Desk, Louder than War, Full Moon, Songlines, National Public Broadcasting Italy (NO RAI), BBC3, Sine FM, Folk Radio UK, RTBF Belgia, RFI, Inter France, FIP radio, Estonian Public Broadcasting, NTS Radio etc.

El desembre de 2019 Duo Ruut va llançar el seu àlbum debut “Tuule snanad”, que va ser guardonat com l’àlbum debut de l’any per l’estonià Ethno Music Awards 2020. El mateix àlbum va ser nominat en diferents categories pels Premis de Música d’Estònia. El 2021 Duo Ruut va llançar un EP anomenat “Kulla kerguseks” (“Llum Daurada”) que va rebre un fort suport orgànic a nivell internacional. L’EP va ser nominat als “Ethno/Folk Album of the Year” pels Estonian Music Awards 2022.

Qüestions pràctiques
– Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web oficial del festival: https://pedravivamenorca.koobin.com/duo-ruut o presencialment a la Placeta del Roser, 4 (Ciutadella de Menorca), de dilluns a divendres de 10h a 13h.

– Pedrera de s’Hort des Milord es troba a la Carretera de Sant Felip, 33 (Es Castell). Aquí trobareu la ubicació exacte https://www.pedravivamenorca.com/pedrera-hort-des-milord

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.