Collboni diu que té un compromís “ferm” per afrontar el turisme i rebuja “solucions simplistes” L'alcalde defensa mesures com la supressió de 10.000 pisos turístics i l'augment de la taxa que paguen els visitants

ACN/Barcelona – L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat la posada en marxa de diverses mesures per limitar la massificació turística a la ciutat i ha rebutjat les “solucions simplistes” al problema. En una piulada a X, ha reconegut la “complexitat d’aquesta qüestió” però ha assegurat que la seva voluntat per afrontar-la és “ferm”. “Ho demostren les mesures que hem pres i que continuarem implementant”, com l’anunci de supressió de més de 10.000 pisos turístics perquè tornin a l’ús residencial, l’augment de la taxa turística fins als 4 euros i la reducció del nombre de creueristes que no pernoctin a Barcelona.

Collboni s’ha pronunciat aquest dissabte a la tarda coincidint amb una manifestació al centre de Barcelona contra el model turístic de la ciutat i els efectes nocius que comporta, com les aglomeracions, l’agument de preus i la reducció de l’habitatge accessible. El batlle ha reivindicat el compromís del govern municipal amb el “retorn social” de part dels ingressos del turisme, com el pla per climatitzar escoles públiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.