Petits detalls de la quotidianitat Arxiu d'Imatge i So de Menorca

Fotografia: Carlos Victory de Febrer. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.
Negatiu de plàstic de 35 mm. Monocrom.

Les fotografies i gravacions que conservam a l’Arxiu ens donen molta informació històrica i paisatgística de Menorca. Ens permeten veure actes i moments històrics que ja no es tornaran a repetir, veure com es feien algunes coses fa uns anys i comparar-les en com les feim ara, veure com han canviat els nostres pobles i paisatges. Mirar qualsevol dels documents ens trasllada a un moment concret i ens pot ajudar a reflexionar amb el present i en com volem que sigui el futur.

Moltes de les fotografies que tenim a l’Arxiu no tenen molta informació històrica o natural, però, en canvi, ens mostren la vida quotidiana, els petits moments. En la foto d’una família podem veure com estava formada, com es vestien, com es comportaven… són les petites històries que ens ajuden a completar la vida dels menorquins i menorquines d’antany.

La fotografia de Carlos Victory que compartim avui és d’aquelles que ens mostra aquests petits detalls de la quotidianitat. En aquest cas, podem destacar el cotxe i la porxada del lloc. Mirant els nostres fons, podem fer un repàs als tipus de vehicles amb què es desplaçaven les persones, açò ens ajuda a tenir una idea de com va canviar la forma de vida i, de vegades, ens pot ajudar a datar les imatges. En aquest cas sabem, perquè ho va deixar anotat l’autor de la fotografia, que és de l’any 1960 i que seria la porxada del lloc de Sant Tomàs.

Us volem recordar que si teniu alguna informació sobre aquesta fotografia o qualsevol altra de les que compartim públicament, ens agradaria molt que ens la faceu arribar per a poder completar les dades de catalogació. Us podeu posar en contacte amb l’Arxiu passant pel Camí des Castell de Maó, telefonant al 971 368 104 o enviant un correu electrònic a arxiuimatgeiso@cime.es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.