L’aigua que reben els residents de Sa Caleta, Santandria i Cala Blanca C no és apta per al consum L’empresa Aigües de Cala Blanca demana a l’Ajuntament que assumeixi la gestió del servei i els compri els dipòsits reguladors i els 4 pous d’on obtenen l’aigua

L’empresa Aigües de Cala Blanca, que dóna servei a les urbanitzacions de Santadria, Sa Caleta i al polígon C de Cala Blanca -el que suma una població flotant a l’estiu d’unes 3.000 persones- demana a l’Ajuntament de Ciutadella que se’n faci càrrec del subministrament per tal que els residents d’aquests nuclis puguin rebre una aigua de qualitat. L’aigua que arriba a aquests vesins no és apta per al consum humà, en presentar un alt percentatge de clorurs (sal) i nitrats.

L’empresa assegura que des del 2017 ha sol·licitat, a través de diferents escrits adreçats al consistori, l’aportació al dipòsit d’aquesta societat a Son Carrió d’aigua dessalinitzada per tal de diluir la concentració de nitrats, que fa que no es pugui fer servir ni per a beure ni per a cuinar.

Davant la dificultat jurídica de poder formalitzar un conveni amb l’Ajuntament per tal de donar sortida al problema, l’empresa s’adreçà novament a la corporació el 10 de novembre de 2022, posant el servei a disposició del consistori. Una solució que passaria, en qualsevol cas, per la compra per part de l’Ajuntament dels dipòsits de regulació i els quatre pous d’on obtenen l’aigua.

L’empresa, que gestiona Sam Moll Bosch, recorda que en el pressupost municipal del 2023 hi havia una partida per a fer efectiva l’adquisició d’aquestes instal·lacions, la qual, no obstant, finalment no es va activar.

La batlessa, Juana Mari Pons, diu que des de l’Ajuntament no es descarta adquirir el dipòsit i les captacions de l’empresa però deixa clar que primer se n’ha de fer una valoració acurada de tot plegat per part dels serveis tècnics municipals.

Juana Mari Pons s’ha mostrat sorpresa per les frisseres de l’actual gerent d’Aigües de Cala Blanca, Sam Moll, qui -ha recordat- va formar part de les llistes del PSM a les passades eleccions municipals, en el número 8. No entén com és possible que si l’empresa ja volia que l’Ajuntament adquirís els pous el 2017 s’ha mantingut en silenci durant els últims 8 anys de govern de Joana Gomila (PSM) a l’Ajuntament de Ciutadella. En la seva darrera instància, l’empresa demana 210.000 euros pels pous, menys de la meitat del que demanava al principi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.