La Menorquina i Xoriguer llancen un sorbet de gin amb llimonada per a gelateries i restauració

El fabricant de gelats La Menorquina ha llançat un sorbet de pomada o ginebra amb llimonada amb Destil·leries Xoriguer que s’ha començat a comercialitzar en format granel a bars, hotels, restaurants, gelateries i cocteleries de tot Espanya. El nou sorbet combina saber fer gelater de La Menorquina, fundada a Alaior (Menorca) el 1940, amb l’experiència de Xoriguer, destil·leria que elabora el seu gin d’acord amb una recepta de principis del segle XVIII.

La unió de les dues firmes menorquines, referents una i altra de la idiosincràsia de l’illa i que formen part rellevant de la seva identitat i llegat gastronòmic, servirà per amenitzar les postres, ja sigui en terrina o en copa, o per a altres moments de consum, com poden ser l’elaboració de còctels o per degustar-ho directament.

El nou sorbet és fruit del compromís de La Menorquina amb la innovació, comptant sempre amb ingredients o productes locals de la màxima qualitat. En el cas del sorbet de ginebra amb llimonada, Xoriguer, mereixedora de la indicació geogràfica de gin de Maó, aporta el seu toc singular que ha constituït durant segles el fonament del seu èxit, amb una aroma amb records de ginebre, fusta verd i herbes, i un gust herbaci al paladar, amb suaus notes cítriques que acaben d’arrodonir-ne el caràcter.

Iván Leal, CEO de La Menorquina, afirma que “estem encantats d’arribar a la restauració espanyola amb un sorbet que farà les delícies de tots i que hem fet a partir de la pomada o gin amb llimonada de Xoriguer, una marca històrica a l’illa ”.

Per part seva, Adolfo Vilafranca, director general de Destil·leries Xoriguer, assegura que “l’aliança amb La Menorquina suposa oferir al consumidor un producte, el sorbet de pomada o gin amb llimonada, que reuneix el millor de la tradició i la història de Menorca” .

Dues empreses emblemàtiques

La Menorquina, fundada el 1940 per l’empresari Fernando Sintes a Alaior (Menorca), és el fabricant nacional més gran amb marca pròpia de gelats a Espanya. Amb vendes de 105 milions el 2023 i més de 700 treballadors, la companyia elabora gelats de qualitat segons els gustos locals i usant ingredients de proximitat, com ara les ametlles de Mallorca, el formatge de Maó, la sal d’Eivissa o les avellanes de Tarragona.

Destil·leries Xoriguer, fundada per Miguel Pons Justo el 1945, elabora Gin Xoriguer, probablement la ginebra més antiga de la Mediterrània, en base a una recepta del segle XVIII i en alambins de coure de més de 250 anys d’antiguitat. De les seves instal·lacions del port de Maó surten, a més del gin de Maó, la Pomada Xoriguer i diferents licors que converteixen la destil·leria en una referència dels espirituosos menorquins.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.