Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Adaptar l’illa o adaptar el turisme?

Deim adeu a un estiu que acaba amb la mateixa sensació dels darrers anys, però encara més agredolça. Perquè, tot i que les enquestes que ha anat fent PIME als seus associats, deixen palesa la baixada de facturació per part de gairebé tots els sectors turístics, el que no baixa és la sensació de massificació que hem patit aquest agost.

Al nostre municipi, les platges del sud, que sense voler són les indiscutibles protagonistes, es veuen atapeïdes per centenars de cotxes que, per lo vist, no entenen els senyals de PLE, LLENO i FULL que brillen en vermell des de bona hora al matí. Imaginin ser vesí del Camí de Sant Joan de Missa i haver d’anar cap a casa a l’hora de tornada dels banyistes. Per posar un exemple.

I és que durant l’estiu, acostumats a la calma hivernal, els menorquins ens hem d’adaptar a la marabunta que ens dona de menjar -que tampoc ho hem d’oblidar- per poder viure la resta de l’any tranquils. D’any per any, com comenta la regidora de Turisme, Esther Mascaró, a l’entrevista que li fem aquesta setmana, és com ens hauríem d’adaptar a la realitat estiuenca. Perquè, si bé és cert que són els turistes els que s’han d’emmotllar a l’illa, i no al revés, tenim assignatures pendents que són de rebut pels mateixos menorquins.

Sí que és cert que les zones turístiques madures -aquelles que la regidora vol enfilar amb la col·laboració d’altres administracions- tenen bastant manco població d’octubre a maig. Però els vesins de Cala en Blanes, Cala Blanca i Santandria, per posar els tres exemples més flagrants, paguen els seus impostos com ho fan els de poble. I tenen els mateixos drets a tenir un nucli aclarit, amb les voreres sense bonys ni forats, els llums en funcionament i una imatge de segle XXI -tot i ser nuclis construïts en els anys 70 del segle passat- que sí que té la resta del municipi.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.