Paco García Seis

Bep Al·lès – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi que de segur us enamorarà al primer glop. Es tracta del Paco García Seis, un negre llaminer, aromàtic i sense complexos. Un vi jove amb un breu pas per bóta que preserva tota la riquesa fruiter del raïm Ull de Llebre i mantenint un paladar dolç i en perfecta harmonia. Un vi Rioja de tall modern que fa que el millor maridatge sigui compartir-lo amb els amics o amb la família. Sens dubte, Paco García Seis és el vi més desenfadat del celler i on l’enòleg Juan Bautista García cerca tota la frescor dels seus vins de la Finca Los Seis. Un vi que us deixarà petjada.

Nota de tast
Aspecte:  Color mora i vermell robí, net i brillant.
Nas: Entrada intensa on destaca la fruita vermella fresca, els tons florals i la dolçor de les mores.
Boca:   És rodó, ple i plaent. Amb un bon pas per boca, on sorgeix un lleuger toc de fusta i caramel. Prolongat i plàcid retrogust.

 

Maridatge
Marida perfectament amb formatges lleugers, amanides, carns blanques i peixos.

És el vi ideal per a compartir a casa davant una taula de formatges variats de llet crua de vaca com els de Son Piris, especialment el seu semi curat mantegós que ara està en el seu millor moment. També formatges de vaca gallecs com els de tetilla o els Arzua-Ulloa. També li van els tendres d’ovella i de cabra, així com els fumats com l’Idiazabal o el San Simón d’Acosta.

Ideal si acompanyam aquesta taula de formatges amb ensalades com la de ruca i canonges amb poma, nous, panses i pinyons, amanida amb oli ecològic de Morverda Vell i sal de Fornells. També amanides de formatge de cabra amb pinyons i grans de magrana, o endívia, bacon, poma i anous. Eviteu ensalades on predomini la tomàtiga, el vinagre o vinagretes.

Ensalada amb mozzarella de Son Tema. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Maridarà bé amb plats menorquins de carns blanques com el pollastre amb prunes, el conill amb figues, conill amb cebes, pollastre al forn farcit de pilotes, guàtleres farcides de pastarral, conill o pollastre al “ajillo”, pollastre amb gambes, conill amb llagosta o amb escamarlans.

Rilet de conill amb cebes i tàperes. Foto: Bep Al·lès@

El Paco García Seis és un d’aquells vins que romp el mite de que els vins negres no van bé amb els peixos. Idò aquest va de meravella amb un peix al forn amb patates, amb peixos a la sal, amb un rap amb salsa d’ametlles o avellanes, amb una ratjada fregida, o peixos blaus al caliu com el verat, les sardines o el salmó, com també peix a la mallorquina, com l’anfós.

Si voleu saber més d’aquest vi sedós i elegant, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.