Miriam Triay / Es Mercadal – Na Laura Rotger Triay és una jove ciutadellenca de 23 anys, que, i des de fa més d’un any, s’ha convertit amb la madona del lloc S’Aranjassa, a Es Mercadal. Juntament amb la seva parella, Fel Moll, han convertit aquest projecte en la seva il·lusió, i l’espai on bolcar la seva vocació i passió. Ell de família pagesa tradicional, ella de família de poble amb una fascinació pel camp des de ben petita. Junts, amo i madona de S’Aranjassa. Joves però amb empenta. Estan transformant el lloc on viuen, i creant un projecte al seu voltant. Des de NUA hem volgut conversar i dedicar unes pàgines a aquesta jove madona, perquè ens expliqui una mica qui és, què fa, i com ho fa.
Com neix aquesta inquietud pel camp?
Jo, tot i venir d’una família de poble, des de sempre m’he sentit atreta pel camp. I als 14 anys, vaig agafar la idea d’impulsar aquesta fascinació, de treballar el camp, fer-ho realitat. Des de llavors, sempre hi he estat envoltada, m’ha acabat de captivar.
Et decideixes, idò, als 14, i què passa?
Que a partir d’aquí, els matins anava a l’escola i els capvespres ajudava a un lloc. Allà em trobava a la formatgeria, preparava comandes, el formatge… Va ser el meu inici al camp. En acabar l’escolarització, quan ja tenia edat de fer feina, em van contractar a jornada sencera. I a poc a poc ja anava sortint de la formatgeria per aprendre altres tasques, com munyir o menar el tractor. A mesura que anava descobrint més del camp i del que suposava treballar-hi, més m’agradava i atreia.
Així, després de treballar en aquest lloc durant set anys, vaig fer uns mesos per poble, fins que ens va sorgir aquesta oportunitat de S’Aranjassa amb la meva parella, el juliol de l’any passat.
Si t’interessa saber més d’aquesta notícia o la vols llegir sencera la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris o bé mitjançant una subscripció digital.
Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.
Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat, a la nostra llengua i a la nostra cultura, i fas que els mitjans de comunicació locals poguem seguir editant, informar-te i poder crear i mantenir llocs de feina.