Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Anar cercar esclata-sangs

Enguany s’espera, si plou, un bon any d’esclata-sangs, que és com generalment anomenam als bolets a Menorca, encara que l’esclata-sang en sigui el més preuat i doni nom genèric popular amb el fet d’anar a cercar esclata-sangs quan es va als pinars i marines a cercar bolets de tardor i principis d’hivern.

D’esclata-sangs a Menorca en tenim de dues castes, el Lactarius vinosus i Lactarius deliciosus segons sigui de murta o de bruc.

Hi ha també les gírgoles i les cames seques (Cantharellus pallens), que és personalment un dels millors bolets per acompanyar carns, per a fer-hi salses i també com a ingredient dels arrossos de tardor.

Una de les millors experiènces per a molts de menorquins i menorquines és anar de ben de jorn a la marina, amb els seus paners, i anar a cercar aquests bolets que despés, arribats a casa, netejarem i cuinarem de diferents maneres.

Els podem fer a la graella o a la planxa, també fregits amb oli d’oliva i amanits amb all i julivert i un pols de sal i un altre de pebre bord dolç i, si volem, un poc de sobrassada esmicolada. També en farem arrossos d’hivern com el de llomillo amb esclata-sangs i cames seques.

En seran ingredient per a les sopes mallorquines d’hivern i per l’arròs brut, dos plats del receptari mallorquí, que també cuinam a Menorca.

Els bolets de tardor mariden bé amb les aus de caça com els tords i les guatleres, com també amb un conill amb cebes i escalta-sangs o una llengua de vedella amb cames seques, entre altres plats del nostre receptari de la cuina micològica.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.