La cuina histórica de Menorca i el “Banquet Oblidat”

Bep Al·lès / Ciutadella – Del 6 al 8 de desembre una dotzena de bars i restaurants de Menorca participaran en el “Banquet Oblidat” que organitza Menorca Restauració amb la col·laboració de Foment de Turisme de Menorca, Fra Roger, Foodies on Menorca i Cómete Menorca, amb l’objectiu d’oferir plats de cuina històrica i plats nobles al llarg del pont de la Constitució, tant als residents com als que ens visiten aquests dies, donant d’aquesta manera suport als restaurants que tenen obert en temporada baixa, per una banda, i també una manera d’apropar els plats tradicionals de l’illa als menorquins i visitants.

Aquestes jornades de cuina històrica seran presentades el dilluns 2 de desembre al Casino Maonès i el dijous dia 5 de desembre a les 20h a la Sala d’Actes del Casino 17 de Gener, on es pronunciarà una conferència sobre cuina senyorial, fent esment als receptaris de diferents cases nobles de Ciutadella. La conferència serà impartida per un servidor, que farà un recorregut per les cuines de Ca n’Squella, Can Saura i Can Salort, i de com antics plats de cuina senyorial i conventual poden ser recuperats i transformats en plats de nova cuina menorquina.

S’espera que aquestes jornades tenguin continuïtat anual, i que la participació dels restaurants vagin en augment i, que si a les d’enguany el que es presentaran són plats de cuina menorquina que estan a la carta habitual, o bé formaran part de les recomanacions fora de carta, aquest llarg cap de setmana, on s’espera una bona afluència de gent des de Mallorca.

Els bars i restaurants participants són:

CIUTADELLA
Bananas
Cas Cònsol
Es Garbell
Es Nàutic
Es Tast de na Sílvia
Pizzeria Roma
Restaurant Dos Camins

FERRERIES
Loar

ES MERCADAL
Es Molí des Racó

MAÓ
Nou Bar
Calucha
Cristine Bedfor

Entre els plats presentats es podran tastar calamars plens al forn amb monyaco, bacallà amb pebres vermells, llom amb salsa de cames seques, perol de calamar a la menorquina, oliaigua, carabassó ple a la menorquina, calamars a la menorquina, vedella vermella de Menorca amb ceba i tàperes, pastís de formatge de S’Aranjassa, canons amb conill i calamar a la bruta, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.