Rietos Roble 2023

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi negre de la DO Ribera del Duero, elaborat por Bodegas de los Ríos Prieto, a Pesquera de Duero, a la província de Valladolid. Es tracta del Rietos Roble 2023, un monovarietal Ull de Llebre amb 3 mesos de criança en barrica de roure americà.

Nota de tast
Vista: Color grosella intens, viu i alegre. De llàgrima espessa
Nas: Aromes potents a cireres, maduixes i groselles.
Boca: A la boca és fresc i suau al paladar amb un dolç taní. Records a figues seques i confitura de pruna de frare.

Maridatge
Marida amb embotits ibèrics, formatges d’ovella i de cabra, patés de caça, plats contundents de cullera, bacallà i tot tipus de carns.

És el vi ideals per a compartir entre amics o amb parella una taula d’embotits ibèrics: pernil de Guijuelo o Jabugo, llom adobat, morcón, xoriç, llonganissa i salsitxó ibèric a més de la morcilla de Burgos.

 

Formatges d’ovella semi curats o curat com el Manchego, Idiazàbal, Payoyo, les Tortas del Casar o el formatge de Zamora, entre altres, sense deixar de banda dels nostres formatges de Menorca elaborats amb llet d’ovella com els de Torretrecadeta i Es Tonedor, per exemple.

Pate de campanya, de perdiu, de porc senglar, com també els de llebre, perdiu o els patés de porc negre mallorquins, especialment els de Felanitx. També foie i micuit.

 

Foto: Gettyimages.

Li van els plats contundents i de cuina castellana com les sopes d’all, la sopa castellana, la truita de xoriç, les patates a la importància o un bon cocido Morañego.

Bacallà amb pebres vermells. Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Pels seus tanins dolços maridarà bé amb els plats de bacallà, com el bacallà amb pebres i tomatigat, el bacallà arrebossat, l’atascaburras, bacallà amb ciurons, brandada de bacallà o pebres del piquillo farcits de bacallà.

És el vi ideal per acompanyar carns, des dels bens i porcelles al forn, a la manera castellana, a les carns vermelles de bou i vaca vella al caliu, sense deixar de banda els plats de carns amb salses com la coa de bou, les galtes o la panxa de vedella amb les seves diferents elaboracions.

Si voleu saber més d’aquest vi negre elaborat a un dels millors llocs de producció de Ribera del Duero, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.