Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Grup MOGA, Premi El Iris al Turisme

Santi García, Pedro Montaner, i Lucas García. Foto: Grup MOGA.

L’aposta del Grup MOGA per Menorca té un origen i un rerefons més romàntic o sentimental que no merament comptable. Tot comença quan el val·lisoletà Teo García, que treballa en una cadena hotelera d’Eivissa, és traslladat com a cap de bars a l’hotel Almirante Farragut amb motiu de la seva inauguració del 1973. Aquest primer estiu ja coneix a qui serà la seva dona, Ana Montaner, vinculada a una família hostalera que regentava des del 1958, entre altres negocis, el Casino del Born, a Ciutadella i el bar La Nueva Ola.

El 1979 Teo García posa la primera pedra del grup empresarial amb les obertures de la cocteleria Sa Clau i de la pizzeria Tropicana, a Cala en Bosch. Després de 50 anys d’aquell ‘flechazo’, el grup empresarial es compon avui d’una vintena d’establiments, conjunt que inclou des de les elegants fondes de cuina marinera Aquarium, fins a l’innovador hotel de cinc estrelles, Suites del Lago, passant pel primer i únic restaurant japomenorquí del món, Godai.

Els fills de Teo García, Lucas i Santi, i l’oncle matern d’aquests, Perdo Montaner, gestionen avui aquesta firma amb plantilla de gairebé 400 empleats a Menorca, i la trajectòria dels quals premiem per haver elevat el llistó de la qualitat hotelera i gastronòmica a Ciutadella.

Premis El Iris 2024 – Discurs d’entrega del premi

Miriam Triay / Ciutadella – El Grup MOGA idò, dur mig segle acompanyant Menorca. Sent part de la nostra història i trajectòria gastronòmica i hostalera. Una firma que ha passat de pare a fills, per seguir amb la seva voluntat de creixement i millora. I un grup que ha aconseguint consolidar-se més enllà de l’illa, a diferents indrets d’Espanya, amb diversos conceptes d’hotels i restaurants. Des del setmanari hem conversat amb en Lucas García, un dels actuals propietaris.

Com ha sigut rebre aquest premi?
Estem molt agraïts per aquest reconeixement. Però realment el premi ens el donen els clients, quan venen i aposten per noltros. Els guardons com aquest no els cercam. Ara bé, benvinguts siguin tots, perquè són mostra que anam per bon camí.

Arena Beach. Foto: Grup MOGA.

I per què creu que els hi han donat?
Noltros creim que ha sigut per la trajectòria que tenim, d’apostar sempre per un turisme de qualitat i per la sostenibilitat. Per tot en el que creim i pel que hem estat demostrant al llarg d’aquests anys. Tenim un projecte cinc estrelles, que habita a Cala en Bosch, on el client pot trobar un resort únic, que compta amb 14 restaurants de cuines diverses. Açò no es veu enlloc més d’Espanya. És únic.

Com definiria ara mateix, idò, el projecte?
Un destí per menjar-se’l, és el nostre eslògan actual. I és que el grup MOGA, a Menorca, ha aconseguit crear un resort gastronòmic. Hem apostat per les cuines diferents, que mostrin l’essència d’altres llocs, però sempre mantenint el producte local menorquí. Són cuines fusions. Fem cuina peruana, japonesa, tailandesa, mexicana… Presentam una oferta àmplia, i divertida.

Ara el que cercam és seguir creixent i millorant cap aquí, oferint qualitat i sostenibilitat, com deia abans. No volem més turistes, sinó millors. I per sort, cada vegada, sobretot des de la Covid-19, els visitants que tenim cerquen conèixer l’entorn i la cultura, aprecien l’illa. I és el que necessitam. Menorca és un tresor i un destí únic, en el mediterrani, i fins i tot, en el món. I així s’ha de mostrar i mirar.

Aquarium. Foto: Grup MOGA.

Per tant seguireu pel mateix camí d’evolució, progrés i millora…
Sí. Enguany hem reformant l’Arena Beach, convertint-lo en un hotel de cinc estrelles. I també Sa Parrilla des Lago, un steakhouse, amb una cuina vista, una parrilla de carbó. A més d’haver fet reformes també a diferents locals que tenim. Per tant sí, cercam millorar tots els establiments amb què ja comptam. Amb processos, instal•lacions, receptes… sempre estem en una millora contínua.

Però també cercam seguir creixent. Estem en una constant recerca d’oportunitats que siguin atractives, i funcionin dins la nostra filosofia. Qualitat i sostenibilitat. Sempre que trobem un lloc únic i especial, estem oberts a créixer.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.