Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Pinkgall 2023 Per Bep Al·lès

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat molt especial. Es tracta del Pinkgall, el primer vi rosat de Gallina de Piel Wines, creat per David Seijas i Gonzalo Celayeta a la D.O. Navarra. Aquest vi jove, fresc i amb un toc irreverent, s’ha convertit en una proposta destacada per als amants del vi que busquen noves experiències. Aquest vi representa una reinterpretació moderna dels rosats tradicionals de Navarra, combinant varietats de garnatxa amb una elaboració actualitzada per oferir una experiència única i refrescant

Nota de cata
Vista: Color rosa fresa amb reflexos violacis, net i brillant.
Nas: Aromes de fruites vermelles com maduixes i gerds, amb tocs cítrics de yuzu i notes balsàmiques de fonoll, lavanda i anís.
Boca: Entrada fresca i golosa, amb un final secant que convida a seguir bevent.

Foto: Bep Al·lès.

Maridatge
Vi molt gastronòmic i perfecte pels dies de calor. Marida a la perfecció amb arrossos mariners, marisc, peix blanc i blau, fumats i formatges, a més de salaons amb fruits secs.

Ens anirà molt bé per acompanyar entrants o aperitius com unes anxoves amb fruits secs, uns seitons envinagrats o uns musclos escabetxats damunt patates xurres, per acompanyar unes gildas o un pebres de lodosa amb ventresca de tonyina a l’oli d’oliva o pebres del Piquillo farcits de marisc.

Marida amb els formatges semi curats i vells de la DO Maó Menorca, com pot acompanyar una sobrassada amb mel, carn i xulla o cuixot de Menorca fregit.

Vieira farcida de peix i marisc del Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep A·lès

Vieira a la planxa amb safrà o a gratinada al forn amb pa ratllat, all i julivert, carpaccio de tonyina vermella, tataki de tonyina vermella, salmó fumat, tàrtar de salmó o un japo-taco.

Paella de marisc. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos mariners tant a la paella com els caldosos o melosos en tià de terra, a més dels mar i muntanya com el de conill o pollastre amb gambes vermelles de Ciutadella, a més de les paelles de marisc, les de pollastre amb sípia i gambes o l’arròs caldós amb llamàntol o amb llagosta vermell de Menorca.

Company ideal de les gambes vermelles de Ciutadella que podem fer fregides o a la brasa i amanides amb una picada d’oli d’oliva extra verge i ecològic de Menorca, all i julivert, com també unes gambes vermelles al forn amb patates, ceba i tomàtigues d’estiu, caldera i panadera de gamba o un carpacció de gamba vermella de Ciutadella.

Caldera de llagosta. Getty Images©

Caldera de llagosta, d’escamarlans o de morena, com també la caldera de peix i marisc de Menorca o una panadera de rotja o de llagosta.

Si voleu saber més d’aquest rosat afruitat, sedós i molt agradable de beure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.