Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Bosco Triay, president del CRDO Formatge Mahón-Menorca: “Si no hi ha promoció, no hi ha vendes”

C.M / Maó – Juan Bosco Triay Barber (Maó, 1969) compleix el proper mes de juliol quinze anys al capdavant del Consell Regulador de la Denominació d’Origen del Formatge Mahón-Menorca. És, alhora, el gerent de Queso Quintana, empresa que des de l’any 1940 afina formatge artesà Mahón-Menorca amb Denominació d’Origen Protegida amb llet crua de vaca i que a dia d’avui replega unes 100 tones de formatge a l’any. La seva passió per l’afinatge i la conservació del formatge va dur Bosco Triay a convertir-se en mestre formatger i mestre curador i a adquirir, juntament amb el seu germà Francesc Triay, l’empresa Hijo de F. Quintana. Era l’octubre del 2002. “A Binigaus Vell érem proveïdors de formatge tendre per a Hijo de F. Quintana, C.B. Per pura afició, vaig començar a madurar formatge al lloc per a la família o els amics, cada vegada que organitzàvem un dinar. Al final, vaig haver de dir prou, perquè en tenia els porxos plens. Fins que un bon dia vam arribar a un acord amb Antoni Quintana -al cel sia- i vam comprar el negoci. Va ser un bon acord per ambdues parts, perquè tots vam quedat satisfets”.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar fa uns dies una pausa de 90 dies als aranzels en vigor que s’han d’aplicar als països que tenen un dèficit comercial més alt amb Washington. És el cas de la Unió Europea, que tanmateix s’haurà de sotmetre a un gravamen del 20%, això inclou el formatge…

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.