Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Gentil Hugel 2022 Per Bep Al·lès

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc francès sec que pertany a l’Apel·lació d’Origen Controlada (AOC) Alsace. Es tracta del Gentil Hugel 2022,  una combinació de diferents varietats nobles (principalment Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling, Muscat i Sylvaner), oferint un vi harmoniós, fresc i versàtil. Mostra l’equilibri i el caràcter aromàtic típic de la regió, sent una bona porta d’entrada als vins d’Alsàcia.

Nota de cata
Vista: De color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, net i brillant. Denota joventut i frescor.

Nas: Aromàtic i expressiu, amb un perfil floral destacat. S’hi perceben notes de flor blanca (acàcia, gessamí), fruita de pinyol com el melicotó i l’albercoc, i tocs cítrics frescos. També hi ha un subtil fons especiat i una lleugera nota mineral, típic dels sòls d’Alsàcia.

Boca: L’entrada és suau i fresca. Té una acidesa equilibrada que li dóna vivacitat. Cos lleuger a mitjà, amb una textura elegant i sedosa. El final és refrescant, amb persistència afruitada i floral.

Escamarlans a la planxa del Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Maridatge
Ideal com a aperitiu o amb plats lleugers com marisc, peix blanc, amanides, sushi, cuina asiàtica o formatges tous. També funciona molt bé amb cuina especiada però no excessivament picant.

Maridarà a la perfecció amb unes ostres o unes escopinyes gravades al natural, unes cloïsses a l’allet, escamarlans i gambes de Ciutadella a la planxa, ortigues de mar fregides o unes escopinyes de gallet al vapor a més d’uns musclos de Maó o de roca acompanyats de salsa maonesa.

Gall de Sant Pere fregit amb alls, Asador Molí des Comte. Foto: Bep Al·lès©

Peixos al forn, fregits amb alls o a la graella com el gall de sant Pere, rap, cap-roig, molls de roca, lluç o anfós, entre altres.

Amanides com la de ventresca de bonítol amb tomàtigues cor de bou, ceba morada i tàperes de Menorca, o una amanida de burrata, ruca, tomàtiga i pesto, a més d’una ensalada de tomàtiga de Montserrat, anxoves de l’Escala i formatge vell de Binigarba.

Ortigues de mar fregides. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès@

Per acompanyar formatges tous francesos com el Camembert de Normandia, Brie de Meaux, Neufchatel, Brillat-Savarin, el Munster o el Vacherin Mont-d’Or.

Ideal per a maridar amb plats exòtics com el pollastre al curri suau, un tagín de pollastre a la llimona confitada i olives, pollastre Yassa de Senegal o unes gambes vermelles amb curri japonès o fins i tot una moussaka d’albergínia amb carn picada d’anyell.

Pollastre cuit a baixa temperatura en cocotte amb herbes, espècies, curri i vermut. Foto: Bep Al·lès©

Si voleu saber més d’aquest vi blanc francès sec, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.