
L’empresa menorquina Esea Propulsion ha revelat el seu PD100, un propulsor cridat a revolucionar el mercat de motors foraborda de combustió amb una proposta 100% elèctrica més eficient, més sostenible i amb una ràtio de pes/potència molt més òptima. El projecte, que ja acumula tres premis nacionals els últims mesos lligats a la seva innovació, és més a prop de la comercialització.
El CEO de l’empresa, l’enginyer menorquí, Carlos Puerta, ha estat el responsable de presentar el prototip que acaba de sortir del laboratori del banc de proves efectuades a les instal·lacions de Tecnalia (País Basc), Centre de Recerca i Desenvolupament Tecnològic referent a Europa. En els propers dies efectuarà el seu llançament al mar al Port de Maó, per veure’n el comportament i la resposta en un entorn real. Aquesta posada de llarg ha permès als assistents conèixer de prop els detalls, veure els seus dubtes resolts i apropar el producte a aquelles persones interessades tant a nivell tècnic, comercial, com també a potencials nous inversors.
“ESEA Propulsion és el primer propulsor foraborda pensat i dissenyat completament des de zero per aconseguir un rendiment òptim a nivell elèctric, a diferència d’altres empreses que hagin pogut optar per fer adaptacions dels motors tradicionals”, explica el mateix Carlos Puerta. La idea ja va rebre la màxima qualificació per part de l’Oficina de Patents de la Unió Europea i, després de mesos de desenvolupament i treball tècnic, ha fet un pas més amb la presentació del prototip que navegarà les properes setmanes al port.
L’esdeveniment ha comptat amb la presència del president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, així com de l’alcalde de Maó, Héctor Pons, la consellera d’Economia i Serveis Generals, Maria Antonia Taltavull, el delegat a Menorca de l’Autoritat Portuària, Vicent Fullana, el responsable de Desenvolupament Tecnològic i Innovació de l’APB, Javier Segov incubadora que acull ESEA Propulsion, Llorenç Cardona, entre altres autoritats.
El PD100 ha rebut un PERTE NAVAL per part del Govern, a més de tres premis nacionals per la seva sostenibilitat, disseny, innovació i rendiment, entre altres aspectes. Després de les proves al Port de Maó, l’empresa s’enfocarà a tancar acords amb diferents partners estratègics i comercials a Europa amb els quals incrementar per una banda el feedback al voltant del rendiment del propulsor i, de l’altra, començar la seva comercialització en aquests diferents mercats del que serà, sens dubte, un producte revolucionari al mercat, sostenible i 100% menorquí.