Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Arrocal Village Gumiel de Mercado 2023 Per Bep Al·lès

Gràcies a Vinum Menorca, aquesta setmana un vi negre seductor i amb molt bon beure. Es tracta de l’Arrocal Village Gumiel de Mercado 2023. Una expressió fresca i afruitada on domina la varietat Tinto Fino (Ull de Llebre) juntament amb Garnatxa negra i Albillo Major. És un vi elaborat per Bodegas Arrocal, dels germans Rodrigo & Asier Calvo a la DO Ribera del Duero. Aquest vi prové de vinyes de 20 a 25 anys situades a uns 830 metres d’altitud, amb sòls argilosos, i ha estat criat durant 9 mesos en barriques de roure francès i americà.

Nota de cata

Vista: Color vermell cirera amb ribets violacis, de capa alta. Net i brillant, forma llàgrimes tintades a la copa.

Nas: Predominen les aromes de fruites vermelles i negres com mores, groselles i maduixes, amb tocs florals de violetes. Hi ha també notes de fusta torrada i especiades lleugeres.

Boca: Entrada sedosa i fresca, amb una bona estructura i tanins suaus. El recorregut és llarg i equilibrat, amb un final balsàmic i especiat.

Espatlla de cabrit al forn. Foto: Bep Al·lès©

Maridatge

Ideal per acompanyar carns vermelles a la graella o al forn, embotits, guisats de llegums, arrossos de carn i formatges semi curats.

Com a vi de la DO Ribera del Duero marida a la perfecció amb les carns d’anyell i de cabrit. Des d’unes costelles al caliu a unes cuixes o espatlles al forn, sense deixar de banda plats de la nostra gastronomia com una panadera de be. Ideal per una porcella al forn.

Acompanya les carns vermelles a la graella, des de les mitjanes als entrecots de vedella de Menorca, a una torrada de xurrasco, costelles de porc, sobrassades, salsitxes fresques tipus catalana i botifarrons.

 

Ciurons amb costella pelada. Foto: Bep Al·lès©

És un vi que ens anirà bé si cuinam plats de llegum. Acompanyarà des d’uns ciurons amb costella de porc a unes llenties amb cuixot de Menorca, sense deixar de banda unes mongetes seques amb botifarra o uns ciurons amb bacallà.

Arrossos dins es tià o a la paella. Des d’un arròs brut a una paella de carns de caça, sense deixar de banda un arròs melós de costella de porc amb verdures de temporada o una paella de pollastre, gambes, sípia i verdures valencianes.

Arròs Brut. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per a compartir al voltant d’una taula de formatges semi curats de Menorca, on podrem apreciar les seves textures i si són de Migjorn o de Tramuntana. També el seu grau de maduració, des dels més mantegosos als que ja comencen a ser curats.

Si voleu saber més d’aquest vi negre, sedós i molt agradable de beure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.