Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

El Consell Insular de Menorca i la Guàrdia Civil creen una nova instal·lació per a l’assistència a víctimes de violència de gènere La Sala Amable s’ha posat en funcionament al Quarter de Maó per a oferir un entorn més segur i ja ha atès 7 dones

El Consell Insular de Menorca i la Guàrdia Civil han habilitat unes noves instal·lacions destinades a l’assistència a víctimes de violència de gènere al Quarter de la Guàrdia Civil de Maó. El president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca; el coronel Cap de la Zona de la Guàrdia Civil de Balears; Alejandro Hernández; i el Delegat del Govern central, Alfonso Rodríguez, han visitat les noves instal·lacions aquest dijous, 15 de maig.

Aquest espai, conegut com a Sala Amable, s’ha posat en funcionament recentment (el desembre de 2024) i des de llavors ha estat utilitzat per set dones víctimes de violència de gènere.

“El Consell Insular de Menorca, a través del departament de Benestar Social, ha finançat el 100% del projecte, destinant 50.470,64 euros per a la rehabilitació de l’espai a la Direcció General de la Guàrdia Civil de Maó. El Quarter no disposava de les instal·lacions adequades per atendre casos relacionats amb la violència de gènere, però sí d’una sala sense un ús definit, la qual s’ha adequat”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca. “És cabdal continuar avançant des de les administracions per a protegir les persones més vulnerables. La iniciativa que hem duit a terme és un pas important en aquest sentit. Les dones víctimes de violència de gènere ara poden tenir un entorn segur per a explicar el seu cas, i hem de recordar que moltes vegades estan acompanyades de fillets petits”, ha afegit Vilafranca.

Les parets de la sala habilitada són d’un color clar i estan insonoritzades, fent que sigui un espai més harmònic i íntim. Compta amb el mobiliari i la domòtica necessaris per dur a terme declaracions o reconeixements i disposa de dues estances: una àmplia per a entrevistes i una altra de menor com a suport. Totes dues estan separades per un envà amb vidre i tenen accessos independents.

“L’objectiu principal és que sigui accessible i pugui oferir un tracte diferenciat per evitar ser observat, per disminuir les esperes perquè la víctima pugui estar tan relaxada com sigui possible i sense contacte amb els possibles agressors —ni tan sols visual—; a més de tenir la possibilitat d’entrevistar-se en privat i amb assistència legal i psicològica, si escau”, detalla la consellera de Benestar Social, Carmen Reynés.

El delegat del Govern d’Espanya a les Illes Balears, Alfonso Rodríguez, ha agraït la col·laboració entre administracions per a dur a terme aquest projecte. “Denunciar és un procés complicat i dur per a la dona i que ho pugui fer en un entorn amable, més personalitzat, on sincerar-se sobre el que ha viscut pugui resultar més senzill, és un avanç molt important”, ha explicat Rodríguez.

El president del Consell Insular de Menorca ha incidit en la “total predisposició” per a col·laborar en altres projectes amb els cossos de policia que treballen a Menorca per tal que ho puguin fer en les “millors condicions possibles”. “Aquest projecte és important per a les víctimes, i també per a millorar les condicions físiques de feina dels nostres policies. Des del Consell Insular volem que els agents que fan feina a Menorca ho faixin amb les millors condicions possibles”, ha conclòs Vilafranca.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.