Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Jornades Gastronòmiques Menorca al Plat

Bep Al·lès / Ferreries – Menorca dóna el tret de sortida a la 12a edició de “Menorca al Plat”, un homenatge a la cuina tradicional i al producte local

Aquest dimarts va tenir lloc a l’Hotel Meliá Cala Galdana la presentació oficial de les Jornades Gastronòmiques “Menorca al Plat”, que celebren aquest any la seva 12a edició consolidant-se com una de les cites gastronòmiques més esperades del calendari gastronòmic de l’illa.

L´acte va comptar amb la participació d´Antonio Sansaloni, president de l´Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants adherida a PIME Menorca; i dels col·laboradors amb representació de Begoña Mercadal, directora de la Fundació Foment del Turisme de Menorca; i Carolina Quevedo, gerent de la DOP Formatge Mahón-Menorca, que van destacar la importància d’aquesta iniciativa com a motor de promoció del producte local, la cuina menorquina i l’impuls a l’activitat de restauració a l’inici de temporada.

Sota el lema “Degusta els sabors típics de Menorca”, les jornades se celebraran des d’avui divendres 23 de maig a l’1 de juny del 2025, amb la participació de 14 restaurants repartits per tota l’illa. Cadascun oferirà un menú especial de migdia i/o nit, que inclourà una degustació de formatge Mahón-Menorca, plats elaborats amb receptes tradicionals o productes locals, postres vinculades a la rebosteria menorquina i una copa de vi (preferentment de cellers menorquins), a més de pa. El preu del menú serà fixat lliurement per cada establiment.

Com en edicions anteriors, la DOP Formatge Mahón-Menorca col·labora amb el lliurament de dues peces de formatge a cada restaurant participant, reforçant així la visibilitat d’un dels productes estrella de la gastronomia insular.

Els establiments participants són:

Molí d’es Racó (Es Mercadal)

Hotel Jeni & Restaurant (Es Mercadal)

Restaurant Cafè Bistro Sol 32 (Es Mercadal)

Mesón Can Jaume (Es Mercadal)

Aquarium Port Ciutadella (Ciutadella)

Aquarium Cala en Bosch (Ciutadella)

Sa Parrilla des Lago (Ciutadella)

Mesón Rías Baixas (Ferreries)

Cape Nao Restaurant (Ferreries)

Restaurant Don Tomás (Es Migjorn)

Sa Parereta d’en Doro (Sant Lluís)

Sa Pedrera des Pujol (Sant Lluís)

Casino Sant Climent (Sant Climent)

Sant Joan de Binissaida (Es Castell)

A la pàgina web www.gastronomiamenorca.es es podran consultar els menús i si el servei és de migdia o migdia i nit.

L´organització anima els comensals a reservar amb antelació, ja que es preveu una alta demanda, i recorda que la campanya comptarà amb una àmplia difusió promocional en col·laboració amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca i altres entitats.

La 12a edició de “Menorca al Plat” convida a gaudir dels sabors autèntics de l’illa, apostant per una cuina amb arrels, producte de qualitat i talent local.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.