Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Masia La Sala Per Bep Al·lès

Gràcies a Vinum Menorca, avui us presentam un vi rosat molt interessant. Es tracta del Masia La Sala, que elaboren els Cellers Vallformosa, coneguts pels seus caves, dins de la DO Penedès. Estam davant un vi orgànic, vegà, ecològic i mediterrani amb un cupatge de Merlot, Sumoll i Ull de Llebre, que el fa agradable, persistent, gastronòmic, versàtil i elegant.

Nota de cata

En copa:  Rosat viu de mitjana intensitat, amb reflexos vermellosos i un toc lleugerament salat.

Al nas, intens aroma a fruita vermella fresca – principalment gerds i maduixes – amb matisos de licor de pera. Es detecten tocs especiats i un subtil nucli d’anís al final.

A la boca en dona un sabor gustós i carnós, amb bona estructura i volum. El pas per boca manté aquesta sensació gràcies a una acidesa equilibrada. Es nota la fruita vermella madura, amb una pell lleugerament afruitada i una persistència especiada que relega l’anís cap al final .

Maridatge

Aquest rosat és ideal tan per acompanyar àpats lleugers com per gaudir-lo en solitari, especialment durant els mesos de més calor.

Entrants i tapes: Pernil ibèric o embotits suaus (fuet, carn i xulla), anxoves amb pa amb tomàtiga, formatges tous o frescs com el formatge tendre de Menorca amb tomàtiga cor de bou, formatge vell amb figat o formatge semi de l’illa com el de Son Salom o el de Binigarba. També és ideal per a untàrtar de tonyina o salmó amb alvocat

Amanides i plats frescos: Amanida de formatge d’ovella de Torretrencadeta amb fruits vermells i nous, amanida de pasta amb olives, tonyina i vinagreta suau de figat o una amanida caprese amb pesto suau.

Plats principals lleugers: Risotto de verdures o arròs de marisc, pasta amb tomàtigat, alfàbega i formatge vell Quintana. Peix blanc a la planxa amb herbes (orada, llobarro) o un pollastre de Granges Calules marinat amb llimona i romaní

Fusió i cuines del món: Sushi o sashimi (sobretot amb salmó o tonyina), gyozes de verdures o pollastre, ceviche lleuger de llobarro amb llima i coriandre o un Cuscús amb verdures rostides i fruita seca.

Li van bé postres com fruits vermells frescos amb iogurt grec, gelat de maduixa o sorbet de gerds, pastís de formatge de S’Arajanssa amb melmelada poma i carabassa o una macedònia de fruita amb fulles de menta fresca

Si voleu saber més d’aquest rosat  equilibrat i ideal per a compartir les nits d’estiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.