Gràcies a Vinum Menorca, avui us presentam el Mexillón 2024, un 100% Albariño amb treball de mares. Estam davant un vi blanc jove, expressiu i atlàntic, que captura l’essència de la varietat en un any de collita recent. Ideal per consumir durant el 2025 i per gaudirlo en bona companyia.
Nota de cata
En copa: Color groc palla molt pàl·lid amb reflexos verd-llimona. Brillantor elevada, típic d’un vi jove i acabat de sortir. Llàgrima fina i lleugera.
Al nas: Aromes nets i molt frescos, amb marcada intensitat varietal on destaquen fruita blanca com la poma verda i la pera; cítrics com la llima i l’aranja; notes florals i un toc salí subtil i elegant
A la boca entrada seca i viva, amb acidesa molt marcada però ben integrada pròpia dels Albariños joves. Cos lleuger-mitjà amb gran frescor. Fruita cítrica i salinitat final amb un retrogust molt agradable i refrescant.
Maridatge
Ideal per acompanyar plats on el peix i el marisc en siguin els protagonistes, a més de formatges de vaca, plats de cuina oriental i llatina.
Marisc: Musclos al vapor o a la planxa, cloïsses a la marinera, escopinyes gravades amb unes gotes de llimona, ostres al natural, navalles a la planxa, gambes vermelles a la graella o cornets bullits amb maonesa.
Peix: Peix blanc a la planxa o a la graella: llobarro, orada, lluç de palangre; bacallà gratinat amb all i oli de pera, panadera de rotja, anfós a la sal o déntol al forn a la menorquina.
Fusió i cuines del món: Tàrtar de tonyina amb soia i cítrics, ceviche de corvina o de llobarro, sushi i sashimi, gyozes de verdura o de gamba, pad thai de llagostins, escopinyes amb llima i gingebre
Li van bé formatges gallecs com els de tetilla, Sant Simón d’Acosta, Arzua-Ulloa, com també els mantecosos de Menorca com el de Madó Coloma.
Si voleu saber més d’aquest blanc atlàntic ideal per a compartir les nits d’estiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.