Balearia Black Friday Advertisement

Raors fregits

És un plat sense cap secret més que els raors siguin ben frescos, just acabats de pescar, sols s’han de fer nets de panxes, ja que no cal escatar-los ni passar-los per farina. Sols un bon oli d’oliva ben bullent i just uns 30 minuts per banda basten per fregir i a la vegada tastar un dels plaers més grossos de la gastronomia del peix a Menorca a l’estiu. 

Hem d’apuntar que el raor és primer femella i després es converteix en mascle. Davall l’aigua tots els raors són de color clar amb bandes verticals fosques. En canvi, les femelles acabades de pescar són rosades i els mascles de color gris verdós.

La seva veda, açò vol dir que no es pot pescar, és entre el primer d’abril i 15 d’agost – a la reserva marina del Nord de Menorca la veda s’allarga fins el 31 d’agost-. El màxim de captures que es poden fer per llicència de pesca i dia són 50, i aquestes mai han de passar dels 5 quilos de pes. És un peix que es pesca amb el sol alt, amb volantins dotats d’una armada especial per arrossegar pel fons. Una de les esques més emprades és el cor de be.

Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Carpeta Ciutadana CIME