
La gastronomia menorquina ha rebut, de nou, un reconeixement internacional. El film ‘Cooking as a Beacon’, finançat per Fons Europeus, està impulsat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i Menorca Regió Europea de la Gastronomia 2022 i protagonitzat pel jove xef Oscar Roca. Aquest ha guanyat el Primer Premi del Food Film Menu, un esdeveniment organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme, i que ha premiat el projecte a Gozo, illa de Malta que ha estat nombrada Regió Europea de Gastronomia 2026.
La proposta audiovisual, produïda per l’agència Be Creative, narra la història personal d’Oscar Roca i la seva profunda passió per la cuina de l’illa. El curtmetratge mostra el viatge de superació i descobriment del jove xef, tot il·lustrant com la gastronomia ha estat per a ell un veritable far (beacon) que l’ha guiat en els moments d’incertesa. Aquesta proposta ja va ser guardonada prèviament com a millor film en la categoria dedicada a les Regions Europees de Gastronomia, fet que l’ha permès participar i guanyar a la final del concurs.
La Fundació Foment del Turisme de Menorca, responsable de promocionar la designació de Menorca Regió Gastronòmica 2022, s’implica en la promoció de la gastronomia menorquina, així com la dels joves valors de la cuina de l’illa com el cas d’Oscar Roca, guanyador al 2024 del concurs Jove Xef Menorquí, que el va portar a l’European Young Chef Award 2024 de Sicília.
El propi Oscar Roca ha estat l’encarregat de recollir el premi que s’ha lliurat a l’illa de Gozo, on ha rebut el reconeixement d’un important nombre de persones relacionades amb la promoció gastronòmica dins de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme.
Reconeixements com aquest darrer demostren que la gastronomia menorquina s’està posicionant mundialment com un gran reclam de l’illa i com un signe d’identitat que cal cuidar i promocionar.
Podeu veure el curtmetratge a través d’aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=LXYGaJJFgHc




