Una família russa i jueva, quatre generacions, tres països diferents i la recerca de la pròpia identitat


Més Llibres
publica en català Fora de si, de Sasha Marianna Salzmann. Finalista a millor llibre de l’any a Alemanya, Fora de si constitueix un debut brillant en el camp de la narrativa per part d’aquesta dramaturga d’origen rus. Una novel·la sobre l’amor, la família, la naturalesa enigmàtica de la identitat, l’afany per encaixar i la dificultat de posar paraules a allò que no pot expressar-se amb paraules.

Quan el seu germà bessó desaparegut envia una postal en blanc des d’Istanbul, l’Ali decideix anar a buscar-lo. El que es troba és una ciutat amarada de canvis socials i polítics, al caire d’un cop d’estat, on es poden comprar medicaments per canviar de sexe al carrer. La seva recerca, que és també la del seu jo veritable, l’arrossegarà en un viatge ple de connexions i de necessitats de pertinença. Un viatge que portarà el lector més enllà d’Istanbul i de la mateixa Ali, a través de les quatre generacions d’una família jueva i russa.

Sasha Marianna Salzmann va néixer a Volgograd (Rússia) el 1985 i es va criar a Moscou. El 1995 va emigrar a Alemanya, on va estudiar Literatura a Hildesheim abans de cursar Escriptura Escènica a Berlín. Després va treballar com a ajudant de direcció a Hannover i a Jena. La seva primera obra teatral, Weissbrotmusik, va guanyar el premi Wiener Wortstaetten del 2009 i l’IKARUS del 2012. El mateix any, Muttermale Fensterblau va rebre el Premi Kleitz per a joves dramaturgs. I el 2013, amb MutterspracheMameloschn (estrenada el 2016 a la Sala Beckett com Llengua materna Mameloschn) va merèixer la nominació a millor obra i millor autora pels crítics de la revista Theater heute. Des del 2013 és autora resident del teatre Maksim Gorki de Berlín i imparteix cursos per tot Europa i els Estats Units. Fora de si, la seva primera novel·la, va ser finalista del guardó al millor llibre alemany del 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.