Gran preocupació dels artesans per la cancel·lació de mercats i la falta d’ajuts als autònom de temporada

L’Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca,  ARTEME, vol posar de manifest dues situacions que estan creant una gran preocupació a una part  important del sector artesanal de Menorca. Aquestes preocupacions es sumen a les que ja comparteixen amb  tot el sector artesanal per la crisis sanitària i econòmica a causa de l’estat d’alarma  COVID-19.

D’una banda, la greu situació de desprotecció i exclusió que es troben els autònoms de temporada amb els ajuts. I per l’altre lloc, els artesans que assisteixen a mercats, fires, exposicions, activitats populars, entre altres, doncs totes les previsions indiquen que no es podran dur a terme, com a mínim dins aquest any.

ARTEME, ha dirigit un nou escrit al Conseller d’Economia i Territori, D. Miquel Company, per sol·licitar el seu suport amb l’objectiu de fer arribar les peticions del sector a les Administracions Públiques competents.

El Govern Balear sap que Menorca, com la resta d’illes, depèn del turisme en la seva economia i la temporalitat és un fet conegut per tots, no es pot deixar de banda cap autònom i empresa en aquests difícils moments. I bona part del sector artesà de Menorca tampoc està exclòs d’aquestes conseqüències.

L’ objectiu és clar, que el Govern d’Espanya reconegui  que els autònoms de temporada tinguin dret a sol·licitar la prestació extraordinària pels autònoms que s’ha limitat només als que estaven donats d’alta abans de dia 14 de març de 2020, així com altres ajuts que queden exclosos, com per exemple el lloguer de locals.

Així com, la necessitat d’instar els Ajuntaments de Menorca, a través de la Junta de Batlles, analitzin la possibilitat d’ajuts directes de liquiditat per la cancel·lació de fires, mercats, entre altres activitats, organitzades i promogudes per dinamitzar els municipis durant la temporada turística principalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.