No es poden fer aturades per xerrar durant les sortides per activitat física Tampoc es pot fer esport en grup, tant per córrer com amb bicicleta

Imatge d’arxiu d’una competició esportiva a Menorca

El fet de que siguin moltes les persones que no han entès la nova normativa de sortides per a fer esport, des de la Policia Local de Ciutadella es recorda que a l’apartat d’activitat física a l’aire lliure i de manera especial a les platges on no es permet fer aturades, segons marca article 3 punt 3 del BOE, per tant anar a prendre el sol a una platja no és una activitat física autoritzada. Si poden anar famílies amb infants a jugar a l’arena de la platja en el seu horari permès sempre que la platja es trobi dins el perímetre màxim d’un kilòmetre de ca seva i respectant les mesures de distancia social i d’higiene preventiva.

L’article 3.3 del BOE estableix que: En la mesura del possible, l’activitat física permesa per aquesta ordre ha de realitzar-se de manera continuada evitant parades innecessàries en les vies o espais d’ús públic. Quan en atenció a les condicions físiques de la persona que està realitzant l’activitat sigui necessari fer una parada a les vies o espais d’ús públic, la mateixa es durà a terme pel temps estrictament necessari.

Tambe hi ha que tenir molt en compte que durant la pràctica de les activitats físiques autoritzades per aquesta ordre s’ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers d’almenys dos metres, de la mateixa manera que s’han d’evitar els espais concorreguts, així com aquells llocs on hi pugui haver aglomeracions.

S’han vist a zones com el Passeig Marítim o el Camí de Sa Farola, persones que feien esport en grups, com també ciclistes en grup tant a les carreteres com al Camí de Cavalls, que poden ser multats pels agents policials i la Guàrdia Civil, a l’estar infringint les ordenances.

Recordar que tot això és per la salut de tots i amb la voluntat de poder superar amb èxit les fases de “desescalada” i poder tornar a la normalitat sense patir rebrots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.