Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

La crisi en el periodisme s’acarnissa amb la premsa balear

Pràcticament totes les grans editores espanyoles s’han vist obligades a prendre mesures contra les seves plantilles per reduir els costos i afrontar les pèrdues econòmiques que ha suposat la crisi del coronavirus. Unitat Editorial, Vocento, Premsa Ibèrica, el Grupo Joly, Henneo, etc ja han xifrat aquestes pèrdues i les retallades pertinents.

Ara, des del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears han alertat sobre la precària situació que aquesta crisi ha deixat en el periodisme de la regió, denunciant abusos laborals i exigint ajudes als poders polítics. A més, han denunciat els llocs de treball i les retallades que el periodisme ha deixat en la seva regió i que planteja un panorama desolador, segons publica Prprensa.

Una de les que més ha patit aquestes retallades és la plantilla del Grup Serra, que han afectat el 90% dels seus treba- lladors i especialment al diari Última Hora, que s’ha vist immers en un ERTO que constitueix el descompte d’entre el 40% i el 50% del sou fins al proper mes de setembre. També afronten un ERTO del 50% aproximadament, els treballadors de Diario de Mallorca, a pràcticament tota la plantilla fins al mes de juny. I no serà fins a tres mesos després quan torni a Balears l’edició local impresa del diari El Mundo, que després d’anunciar un ERTO al 100% d’aquesta delegació ha suspès temporalment la seva edició local en paper.

Tampoc se salven els treballadors d’El País i la Cadena SER de les Balears, que es troben en plena negociació. Segons in- forma la FeSP, les negociacions apunten que la plantilla pot afrontar retallades de fins al 15% fins al mes de desembre. A tot això cal sumar-li la situació de periodistes, càmeres i tècnics que treballen com a autònoms i que han perdut pràcticament tots els seus ingressos.

La premsa local menorquina està també patint la crisi del coronavirus amb una davallada de puclicitat, retallades als sous dels editors i per altra banda veure com des de certes conselleries del Govern Balear i també partits polítics demanen que es fomentin plataformes de venda on line, sense tenim en compte que la premsa necessita de la publicitat per a poder subsistir, i en cap moment s’han reunit, ni partits ni Administracions amb els editors de revistes locals per a saber quines són les seves necessitats reals de cara a la crisi econòmica que ens ve damunt.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.