Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

Exceltur carrega contra Fernando Simón i reclama una “major anticipació diplomàtica” al govern espanyol Demana evitar "alarmismes equívocs que comportin decisions radicals" arran de les recomanacions d'alguns estats europeus

ACN Barcelona .- Exceltur ha criticat ha exigit al govern una “major anticipació diplomàtica” i “una millora de la comunicació sanitària interna i externa per no suscitar alarmismes equívocs que comportin decisions radicals” després de les declaracions del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en què aprovava que el Regne Unit imposés una quarantena perquè desincentivaria la visita dels turistes britànics i després que paral·lelament altres països, com França, Noruega, Bèlgica i Holanda, hagin recomanat no viatjar a l’Estat. Per l’associació, les declaracions de Simon són “inacceptables” i recorda el “daltabaix” entre els empreses del sector, que ja han perdut més de 10.000 milions del seu valor a la borsa.

En un comunicat, Excletur lamenta que mai no s’havien “sentit més desemparats” per un portaveu del govern espanyol i que “avalés” les decisions dels estats europeus que recomanen als seus ciutadans no viatjar a l’Estat. Segons afirma, les explicacions que va donar estaven “mal exposades” i que responien a una “manca de voluntat per contrargumentar amb dades” que poguessin neutralitzar les explicacions dels estats europeus.

Per tot plegat, l’entitat exigeix una “intensa acció diplomàtica” amb l’objectiu de “reconduir i neutralitzar amb dades científiques i explicacions més convincents els recels” causats per l’evolució de la covid-19. Segons Exceltur, alguns dels països que han desaconsellat viatjar a l’Estat estan en una situació pitjor, en referència al Regne Unit. L’associació reitera que els efectes de la quarantena seran “devastadors” per a l’activitat i l’ocupació i pronostica que la temporada turística acabarà anticipadament, deixant molts negocis sense obrir i insolvents.

D’altra banda, el sector també reclama almenys 30.000 milions d’euros dels 140.000 MEUR que rebrà el govern espanyol del fons europeu de reestructuració en similar proporció entre transferències i crèdits, juntament amb una quantitat als nous Pressupostos Generals de l’Estat que superi “amb escreix l’exigua quantitat” dels darrers anys.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.