Armengol reivindica el compromís del Govern amb la UIB a l’acte d’inauguració del nou any acadèmic La presidenta del Govern ha agraït a tota la comunitat universitària la seva implicació davant un inici de curs «atípic»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat a la inauguració del curs acadèmic 2020/21 de la Universitat de les Illes Balears (UIB). En el seu discurs, ha reivindicat el compromís del Govern amb la institució, en un inici de curs «complicat» i «atípic» i en el qual ha subratllat que donarà «tot el suport necessari per garantir la seguretat sanitària i evitar que la pandèmia perjudiqui la formació de l’alumnat».

En aquesta línia, ha expressat també la seva «admiració i màxima gratitud» als professors, investigadors, alumnes i personal d’administració i serveis per la implicació davant el nou any acadèmic. També ha agraït, personalment, el «compromís» del rector Llorenç Huguet, que acaba mandat aquest curs.

Armengol ha recalcat que «la conformació d’una societat cada vegada més moderna, sostenible, culta i competitiva passen per aquesta institució». «Avui, la nostra major eina de transformació és el talent que el sistema educatiu i aquesta Universitat brinden a les nostres illes»”, ha seguit. Per aquest motiu, la presidenta ha destacat l’augment pressupostari de la UIB per part del Govern durant els darrers anys, així com l’impuls a la recerca, que enguany es reforçarà amb la Llei de ciència de les Illes Balears.

Universitat, pilar de la recuperació econòmica

Armengol també ha recordat «l’oportunitat històrica» que brinda la Unió Europea durant els propers sis anys, amb el seu major paquet d’inversions de la seva història per impulsar la reactivació econòmica i social arran de la crisi sorgida per l’emergència sanitària. «Si hi ha alguna cosa que en els pròxims mesos pot marcar les pròximes dècades és la planificació que feim de les reformes estructurals que definiran el nostre futur com a societat», ha apuntat, i ha reivindicat el paper de la Universitat, «present en cadascun dels pilars de la recuperació i de les reformes que han de garantir dècades de prosperitat i desenvolupament social». En les properes setmanes s’intensificarà el treball conjunt tant amb la Universitat com amb els agents socials i econòmics per definir totes les inversions.

En aquesta línia, la presidenta ha destacat que la UIB «serà clau» en la nostra transició ecològica, en la transició digital, en la recerca i en la diversificació econòmica com a «base del nostre talent professional». «Hem de continuar apostant per una Universitat més forta, de capacitat formativa sempre creixent i amb un model que continuï en tot moment alineat amb la societat que dinamitza».

Armengol ha valorat també el paper de l’IFISC, l’IDISBA i la Facultat de Medicina com a exemple de grans avanços en recerca i coneixement, així com en formació: «Estic convençuda que l’excel·lència, en totes les àrees i àmbits d’actuació, és l’eina que ens permetrà sortir d’aquesta crisi».

«La UIB representa l’experiència i la saviesa del passat. Representa l’esperança i la il·lusió del present. I representa, sens dubte, l’oportunitat i el destí del nostre futur. Tenir cura de la Universitat significa aprofitar-la; aprendre de tot el que ens ensenya i alimentar-nos de la intel·ligència dels qui la feis possible», ha finalitzat.

L’acte d’inauguració ha començat amb una lectura d’un resum de la Memòria de l’any acadèmic anterior, a càrrec de la secretària general de la Universitat, seguida de la lliçó inaugural, que enguany ha impartit la doctora Rosamaría Alberdi, professora d’Infermeria, amb el títol «Ser infermera: quan el que és quotidià és extraordinari». Armengol també ha tingut unes paraules d’agraïment per Alberdi.

Abans del parlament de la presidenta, el rector Llorenç Huguet ha pronunciat el seu discurs. L’acte ha conclòs amb l’entonació de l’himne universitari «Gaudeamus igitur».

Durant la inauguració també hi han estat presents el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la delegada del Govern, Aina Calvo; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Palma, José Hila. Per part del Govern, també hi han participat el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March; la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.