14-F: Sánchez: “No hi ha res menys catalanista que els independentistes; el catalanisme el representa Illa i el PSC” El president espanyol crida a concentrar el vot en el socialista, "l'únic que ofereix un canvi possible"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participant en un míting a Girona.

ACN Girona .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit que “no hi ha res menys catalanista que els independentistes” i que “el catalanisme el representa Salvador Illa i el PSC”. En un míting a Girona, on ha acompanyat el candidat socialista, Sánchez ha afirmat que a la dreta no li agrada Illa perquè és “temperat, eficaç i un servidor públic, al contrari del que ells representen”. I que als independentistes tampoc els agrada perquè “diuen que no és suficientment catalanista”. “Però no hi ha res menys catalanista que l’independentisme que ells representen, que ha dividit els catalans”. Sánchez ha demanat la màxima mobilització de l’esquerra i concentrar tots els vots en el PSC perquè és “l’única candidatura que ofereix un canvi possible”.

Sánchez ha criticat que, en aquestes eleccions, els independentistes debaten si volen “declarar la independència al matí o a la tarda”; i que el PP, Cs i Vox creuen que “està en joc la salvació d’Espanya”. “La veritat que està en joc és una altra cosa: És si Catalunya continua en declivi o si passa pàgina i escriu una de nova de recuperació econòmica, justícia social i convivència”, ha assegurat.

El president del govern espanyol ha carregat per la gestió de JxCat i ERC al capdavant del Govern, que “ha creat barricades entre catalans”. Sánchez ha demanat “deixar de crear problemes entre catalans” i ha considerat que el PSC és l’únic que té la clau per fer-ho, especialment ara, amb el PSOE -i Unides Podem- a la Moncloa. De fet, s’ha compromès com a cap de l’executiu espanyol a “fer que Catalunya torni a ser la Catalunya que admiràvem”: “Defensaré la Catalunya que tu defensis, la Catalunya real”, ha dit Sánchez, dirigint-se a Illa.

Sánchez ha apel·lat al vot útil i ha cridat els electors a concentrar el vot en el PSC “independentment de qui hagin votat en processos electorals anteriors”. Ha exigit deixar “la política ficció” i començar la “gestió”. “Els independentistes i la dreta nacional són els partits de la decadència”, ha resumit Sánchez, que ha insistit que els socialistes són “l’esquerra a Catalunya”.

El president de govern espanyol ha participat en el míting a Girona, retransmès per ‘streaming’, i és la quarta vegada que intervé en un acte polític de campanya per donar suport a Illa. La setmana passada, Sánchez va estar a Tarragona; dissabte va tornar-hi a Salou, al matí, i a Lleida, a la tarda. Aquest diumenge ha anunciat que dimecres que ve tornarà per a participar en un acte del PSC a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.