
D’altra banda, el total de costos va arribar als 1.512 milions d’euros en tancar el juny del 2021 i es va reduir un 3,2%respecte a l’any anterior. En la comparativa trimestral, la reducció de costos és del 3,3%, després del pla d’ajustos a Espanya dut a terme el primer trimestre i en la reducció de les despeses generals. A la tardor passada, el Banc Sabadell va pactar la sortida de 1.800 treballadors.
Pel conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, els resultats demostren que el full de ruta de l’entitat “avança adequadament” i ha celebrat “l’aportació al grup cada vegada més gran” del negoci al Regne Unit.
“Ja estem veient resultats palpables en la millora de l’eficiència i en l’estalvi de costos, i esperem que segueixin tenint una evolució positiva en els pròxims trimestres; això se suma a la tendència de millora dels ingressos i a la normalització dels nivells de provisions”, ha afegit el director financer de Banc Sabadell, Leopoldo Alvear.
D’altra banda, els actius problemàtics es van reduir en 142 milions d’euros en el trimestre i sumen 7.365 milions d’euros, els quals 5.995 MEUR són actius dubtosos i 1.370 MEUR adjudicats. La ràtio de morositat del grup va descendir lleugerament i es va situar en el 3,58% fins al juny davant el 3,7% del trimestre anterior.
Per últim, Banc de Sabadell va acordar recentment la venda del 51,61% de la seva participació a Banc Sabadell d’Andorra a Mora Banc per uns 67 milions d’euros. Està previst que l’operació es tanqui el quart trimestre del 2021. D’altra banda, les mes passat l’entitat catalana va transmetre al juny el seu negoci de dipositaria a BNP Paribas després de l’obtenció de les autoritzacions pertinents i del compliment de totes les condicions. L’operació genera una plusvàlua neta de 75 milions d’euros.
La filial britànica es consolida i guanya 50 milions de lliures
Després d’un anys complicats per la integració e la filial britànica al grup, TSB s’ha consolidat finalment i ha aportat 50 milions de lliures al compte de resultats del grup pels menors costos després del pla de reestructuració i menors dotacions.
El marge d’interessos va pujar a 482 milions d’euros i va augmentar un 9,1% pel fort creixement de volums d’hipoteques en l’any. Les comissions netes van pujar un 28,3% interanual pel repunt de les comissions de serveis i les despeses d’explotació van sumar 394 milions d’euros, un 6,2% menys en la comparativa interanual per la millora de les despeses generals. Les dotacions i deterioraments també es redueixen significativament i se situen en 28 milions.
Pedro Fontana, nou vicepresident del consell d’administració
L’entitat ha comunicat ha comunicat en les darreres hores que el seu conseller Javier Echenique abandona el consell d’administració, on des del 2010 era conseller i vicepresident del consell d’administració. Hi renuncia per motius personals i professionals i el substituirà Lluís Deulofeu com a conseller independent. D’altra banda, el consell també ha designat el conseller independent Pedro Fontana nou vicepresident del consell d’administració.