Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

La Fira Arrels recupera el seu format habitual i celebra una nova edició aquest mes d’abril Els dies 30 d'abril i 1 de maig se celebrarà la V edició de la Fira Arrels al recinte firal de Maó

Després d’una edició especial i en format reduït de la Fira Arrels el passat mes de setembre al Parc des Freginal de Maó, el departament d’Economia i Territori del Consell Insular torna a posar en marxa la trobada anual amb el producte local i la gastronomia menorquina i presenta una nova edició d’Arrels que recupera el seu format tradicional. Tindrà lloc el cap de setmana 30 d’abril i 1 de maig al Recinte Firal de Maó i acollirà un gran nombre d’estands i un ampli programa d’activitats.

Aprendre, tastar, gaudir i comprar
La V edició de la Fira Arrels comptarà amb els seus espais habituals: l’Aula de Cuina, l’Aula de Tast i l’Aula Infantil. L’Aula de Cuina acollirà un programa d’alt nivell gastronòmic, amb sessions de la mà de xefs convidats i els millors xefs locals. Per la seva banda, l’Aula de Tast serà, un any més, l’espai d’aprenentatge, on s’oferiran xerrades, tastos i maridatges amb els productes de la fira. Finalment, l’espai per als més petits, l’Aula infantil, on els fillets i filletes també podran aprendre i tastar a través de tallers i activitats. A més d’aquests espais, Arrels comptarà amb la zona d’expositors dels productes de proximitat. En aquesta edició, els productors tornaran a oferir degustacions elaborades perquè els visitants, a més de conèixer i comprar, puguin tastar els productes.

Amb la posada en marxa d’aquesta V edició, el departament d’Economia i Territori pretén recuperar el format habitual d’Arrels; la trobada anual entre el sector productiu, el sector gastronòmic i la ciutadania. Una trobada que, després de quatre edicions, s’ha configurat com un espai essencial i necessari per als productors i cuiners. La Fira Arrels s’ha convertit en un aparador de la producció artesana i de la cuina de Menorca i, alhora, una trobada que posa en contacte directe a productors, cuiners i restauradors, fent confluir la millor matèria primera amb l’alta cuina local i forana i oferint l’oportunitat de crear sinergies i aconseguir projecció exterior. La consolidació de la fira es materialitza amb les nombroses col·laboracions sorgides entre productors, cuiners i restauradors, des de la primera edició d’Arrels l’any 2017 fins a l’actualitat.

Aquest any la Fira Arrels serà un dels esdeveniments del nomenament de Menorca Regió Europea de la Gastronomia. El certamen serà una oportunitat per reivindicar la qualitat i el nivell del producte i la cuina menorquina que ha aconseguit posicionar-se entre les millors d’Europa i ha fet l’illa mereixedora d’aquesta dinstinció que ens situa com una de les millors destinacions gastronòmiques sostenibles.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.