L’Ajuntament de Maó aprova el Pla per a l’energia sostenible i el clima de Maó Els objectius marcats haurien de ser una realitat l’any 2030

 

La corporació municipal de l’Ajuntament de Maó va aprovar, per unanimitat, el Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima de Maó, en el Ple del passat dijous 28 d’abril. Els objectius d’aquest programa són: sensibilitzar i formar la ciutadania en relació amb el canvi climàtic; fomentar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables; incentivar la gestió responsable dels recursos; i, per últim, dissenyar un municipi sostenible i eficient.

Els objectius marcats haurien de ser una realitat l’any 2030, tal com estableix el Pacte de Batlies pel Clima, un moviment de cooperació europeu en el qual participen entitats locals i regionals. Les batlesses i batles que el signen es comprometen a augmentar l’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables en els seus territoris, i també a assolir una reducció del 20 % del CO2 al territori de la Unió Europea.

L’adhesió de l’Ajuntament de Maó al Pacte de Batlies pel Clima i l’Energia es va fer efectiva l’any 2017, després que fos aprovat pel Ple municipal. Posteriorment, l’any 2021, el Consell Insular i el consistori maonès van signar un conveni destinat a regular la col·laboració entre ambdues administracions en les accions relatives al Pacte de Batlies pel Clima i l’Energia de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.