El Govern enviarà per primera vegada 15 policies locals de Mallorca per reforçar la seguretat de les festes de Sant Joan de Ciutadella En total, l’executiu aportarà 95 efectius entre policies locals, voluntaris de protecció civil i tècnics d’Emergències.

Foto: Antxón Castresana©

El director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, ha assistit a la Junta de Seguretat Local de Ciutadella per enllestir el dispositiu de seguretat de les festes de Sant Joan.

Precisament, el Govern reforçarà el dispositiu previst per l’Ajuntament enviant 15 policies locals des de Mallorca, en el marc de les seves competències de coordinació de les policies locals. En concret, seran 4 efectius d’Inca, 4 de Lloseta i 7 de Manacor, acompanyats d’un coordinador de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.

Tots estaran a les ordres del cap de la Policia Local de Ciutadella, i faran una formació específica sobre el pla de seguretat de les festes abans de començar el servei. Arribaran el dia 22 de juny i seran a Ciutadella fins al dia 25, de manera que cobriran els dies de més afluència de gent i de més actes programats

El Govern agraeix a aquests municipis l’esforç que fan destinant voluntàriament aquests 15 efectius a Ciutadella, entenent que la nit de Sant Joan se celebra a molts altres indrets de les Illes Balears que també necessiten presència policial.

La col·laboració de la Direcció General d’Emergències i Interior també se centrarà en la coordinació dels voluntaris de protecció civil i a assegurar les comunicacions a la xarxa d’emergències i amb l’112.

D’aquesta manera, també es desplaçaran a Ciutadella una tècnica d’emergències, el cap de secció encarregat de les agrupacions de voluntaris de protecció civil, l’auxiliar administrativa encarregada dels voluntaris de protecció civil, 4 membres de la unitat operativa d’emergències de Mallorca i Eivissa i 2 vehicles, a més dels 2 que són de Menorca i els seus vehicles.

Pel que fa als voluntaris de protecció civil, es desplaçaran 32 efectius i 7 vehicles des de Mallorca i Eivissa, a més dels 3 de l’agrupació de Ciutadella i 3 més d’altres municipis de l’illa. En total, seran 38 voluntaris.

Finalment, també hi seran presents els 32 alumnes que actualment fan el curs de capacitació per accedir a la categoria de policia local de Menorca, que faran un servei en pràctiques per reforçar el dispositiu.

Amb aquest reforç, el Govern està al costat de l’Ajuntament de Ciutadella i de tots els ciutadellencs i les ciutadellenques per ajudar al fet que les festes de Sant Joan siguin segures i que es visquin en igualtat.

De fet, a les festes hi serà present la campanya del Govern «No és excusa», per evitar agressions sexuals en l’àmbit de les festes populars amb l’objectiu de fer entendre que l’alcohol i el fet d’estar de festa no són cap excusa per besar una dona sense permís, ni per fer-li tocaments ni assetjar-la.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.