IB3 rebrà una aportació extraordinària d’1,1 M d’Euros per a la producció pròpia El Govern haurà destinat, en total, 9,8 milions d’euros als programes d’IB3 aquest 2022

 

El Consell de Govern ha autoritzat una despesa extraordinària d’1,1 milions d’euros a favor de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per destinar-la a producció pròpia, per expandir i reforçar el teixit de professionals i empreses del sector audiovisual de les Illes Balears.

D’aquesta manera, el Govern compleix el compromís d’augmentar el pressupost per a la producció pròpia d’IB3, adquirit per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, amb l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears, APAIB, com també amb el conjunt del sector audiovisual de les illes.

Als 1.100.000 € que aporta el Govern, s’han de sumar 400.000 € que aportarà l’ens de romanents de crèdits de l’ens de l’exercici de 2021, generats per l’augment de les vendes de publicitat, amb la qual cosa el pressupost de l’ens públic per a producció pròpia passarà de 8,3 milions d’euros prevists per a enguany a 9,8. S’impulsarà així el paper de diversificació i recuperació de l’economia de les illes del sector audiovisual, i a la vegada, es donarà més projecció a la carrera d’èxit d’aquestes empreses i professionals i s’afavorirà la consolidació del talent creatiu.

Aquest increment suposa una important injecció econòmica al sector audiovisual balear, perquè continuï sent una indústria capdavantera i d’avantguarda de la nostra comunitat, i que dona suport a prop de 1.000 famílies i més de 150 empreses, entitats i professionals autònoms que la conformen.

El Govern compleix el seu compromís de dinamitzar i fomentar el sector audiovisual illenc, el qual també ha patit les conseqüències de la pandèmia, juntament amb la resta de sectors econòmics. A aquesta important millora s’hi suma el procés d’internalització dels serveis informatius de la radiotelevisió pública.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.