L’IES M. Àngels Cardona ha estat l’escenari del concurs Jove Xef Menorquí 2025, una iniciativa que té com a objectiu promoure la gastronomia local entre el jovent de l’illa. En aquesta edició, els tres joves concursants han demostrat les seves habilitats culinàries preparant l’arròs de la terra, un plat tradicional menorquí que posa en valor els sabors autòctons i la cuina de proximitat.
El guanyador del certamen ha estat Joan Taltavull, qui ha captivat el jurat amb una versió personal i acurada del plat, destacant per la tècnica, el sabor i la presentació. L’esdeveniment ha comptat amb més de 100 espectadors, que han pogut seguir en directe el desenvolupament del concurs i animar els participants en un ambient festiu i familiar.
A més del concurs, la jornada ha ofert dues activitats paral·leles que han tingut una gran acollida entre el públic assistent. D’una banda, s’ha celebrat una xerrada sobre alimentació holística innovadora, enfocada a promoure hàbits saludables i sostenibles. D’altra banda, els més petits han pogut participar en un taller de pastissets, on més de 25 infants han après a elaborar aquest dolç típic menorquí, tot gaudint d’una experiència divertida i educativa.
El concurs Jove Xef Menorquí 2025 ha tornat a posar de manifest el talent emergent dels joves cuiners de Menorca i el compromís de la comunitat educativa i gastronòmica per preservar i innovar la cuina tradicional de l’illa.