L’Espai Sant Josep, a Ciutadella, acull l’exposició col·lectiva itinerant “CRITATURES MARINES” L’exposició s’inaugura el 6 d’abril i es podrà visitar fins el 26, dins el programa cultural de la Fundació Balearia.

La mostra presenta obres de 21 artistes majoritàriament de Balears amb 5 convidats de la península, com Andalusia, País Valencià i Galicia, entre els que es troben dos artistes menorquins: Francesc Florit Nin i  Zulema Bagur.

L’exposició ‘Criatures marines” indaga sobre la relació de l’home amb els fons marins i els animals de la mar.  Amb aquesta exposició, el visitant podrà tenir l’oportunitat de capbussar-se en les magnífiques aigües mediterrànies o atlàntiques, veure les imatges que tant han fascinat als que es posen la careta de busseig i miren els fons de la mar, deixen volar la imaginació llegint autors del més variat origen, o simplement somnien el que els agradaria o no trobar als fons de la mar.

L’exposició ens endinsa en una fascinació ancestral de l’home per el fons marí, i en paraules del seu comissari, Antoni Torres Martorell, “Els pobles que han conegut la mar, sempre han sentit fascinació pels seus misteris . Sempre s’han sentit atrets per la força que emergeix d’allò que s’amaga rere la gran i versàtil escala cromàtica de colors blaus i verdosos que cobricelen l’horitzó marí.  Prova d’això son els preciosos mosaics  que durant segles han mostrat criatures marines i que podrem trobar per moltes de les ciutats antigues que avui se poden visitar. Llavors, no es estrany que artistes, escriptors i rapsodes hagin trobat en la mar la seva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.