
Ara, des del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears han alertat sobre la precària situació que aquesta crisi ha deixat en el periodisme de la regió, denunciant abusos laborals i exigint ajudes als poders polítics. A més, han denunciat els llocs de treball i les retallades que el periodisme ha deixat en la seva regió i que planteja un panorama desolador, segons publica Prprensa.
Una de les que més ha patit aquestes retallades és la plantilla del Grup Serra, que han afectat el 90% dels seus treba- lladors i especialment al diari Última Hora, que s’ha vist immers en un ERTO que constitueix el descompte d’entre el 40% i el 50% del sou fins al proper mes de setembre. També afronten un ERTO del 50% aproximadament, els treballadors de Diario de Mallorca, a pràcticament tota la plantilla fins al mes de juny. I no serà fins a tres mesos després quan torni a Balears l’edició local impresa del diari El Mundo, que després d’anunciar un ERTO al 100% d’aquesta delegació ha suspès temporalment la seva edició local en paper.
Tampoc se salven els treballadors d’El País i la Cadena SER de les Balears, que es troben en plena negociació. Segons in- forma la FeSP, les negociacions apunten que la plantilla pot afrontar retallades de fins al 15% fins al mes de desembre. A tot això cal sumar-li la situació de periodistes, càmeres i tècnics que treballen com a autònoms i que han perdut pràcticament tots els seus ingressos.
La premsa local menorquina està també patint la crisi del coronavirus amb una davallada de puclicitat, retallades als sous dels editors i per altra banda veure com des de certes conselleries del Govern Balear i també partits polítics demanen que es fomentin plataformes de venda on line, sense tenim en compte que la premsa necessita de la publicitat per a poder subsistir, i en cap moment s’han reunit, ni partits ni Administracions amb els editors de revistes locals per a saber quines són les seves necessitats reals de cara a la crisi econòmica que ens ve damunt.